10 de juny 2007

El procés

Amb "Un enemic del poble" vàrem posar en pràctica una temporalització dels assajos que, en aquell cas, va resultar prou eficaç. Per això repetirem el sistema amb "Vània". Aquest mes de juny estam fent reunions amb el repartiment per tal de memoritzar el text i aclarir personatges, analitzar escenes, etc. Per arribar a Txèkhov, en definitiva. Sense voler afegir res (també és una forma de revisar l'adaptació i ajustar la dramatúrgia), ni concretar res de la posada en escena. Feim feina de la forma més neutra possible. Deixant obertes totes les portes del text, construint una base sòlida a partir de la qual jugar.

Després descansarem durant el juliol. Mentrestant anirem modelant (amb l'escenògrafa) la proposta escènica i visual que proposaré als actors el mes d'agost, que serà quan reprendrem els assajos ja de forma regular. A partir d'aquí començarà el procés creatiu de bon de veres. Ara només feim net.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

i si canviau els personatges femenins pels masculins i al contrari? una tieta vània?

Anònim ha dit...

això mateix. actrius per amunt!!!

Pep Cerdà ha dit...

És una idea. Per ara no descartam res, tot i que canviar el sexe dels personatges és més complicat a Txèkhov que no a d'altres autors. Mira, penjaré un altre post on intentaré respondre a això.

De tota manera, anònim, pots estar segur que al proper assaig ho comentarem.

Pep Cerdà ha dit...

Doncs, efectivament, ja s'ha fet, això de canviar el sexe dels personatges. Aquí teniu la crítica de "Aunt Vanya" o Tieta Vània
http://www.curtainup.com/chekhovnow2001.html