26 de setembre 2007

Prèvia del Diari de Balears

Teatredequè du fins a la capital del Llevant l’entramat de «Vània»
L’obra és una versió de Josep R. Cerdà d’una peça de Txèkhov

L.A. Palma.
La Fira de Teatre de Manacor acull demà a les 19.00 hores, una de les estrenes de la seva inesgotable proposta teatral d’enguany. La Sala d’Enmig acull l’obra Vània, una versió de Josep R. Cerdà a partir de l’obra L’oncle Vània, de Txèkhov.

Els mallorquins Teatredequè presentaran aquesta obra en el marc de la XIV Fira de Teatre de Manacor que, com comenta Cerdà, «es tracta d’un emplaçament excel·lent per presentar un muntatge, ja que és una fira on es donen cita molts programadors, que assisteixen com a públic a les obres i trien aquelles que poden formar part del seu cartell i que es poden representar en els seus teatres».

Tanmateix el director de Vània destaca que «les estrenes a la Fira manacorina tenen molta visibilitat. L’esdeveniment representa un aparador, sobretot per les companyies que com nosaltres no estam lligades a cap sala de teatre en particular», afegí.Vània és el retrat d’uns personatges que han vist esfondrades les seves expectatives vitals. I, malgrat això, han de continuar vivint. Una visió particular d’una de les grans obres d’Anton Txèkhov, un dels millors observadors de l’ànima humana. Una observació que Cerdà realitza a través de la figura de Vània, un personatge que s’ha convertit en el paradigma del perdedor.Sota la batuta de Cerdà, Guillem Simó, Eva Torras, Maria Bauçà, Miquel Torrens i Miquel De Marchi, pugen a l’escenari en aquesta XIV edició de la Fira.

Després de la funció de demà a Manacor Josep Ramon Cerdà deixarà «per un temps» la vida teatral en viu per posar-se a treballar també dins el món de les arts escèniques però ara des de l’altra barrera. Fa uns dies Cerdà fou nomenat delegat de Teatre del Govern. Més envant tornarà dalt l’escenari.

L'enllaç a la web de Diari de Balears, aquí

Cap comentari: